Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
12.10.2017 23:05 - КАК СЕ ПРАВИ?
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 1981 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                         Ако комисиите по храните си вършеха работата съвестно, то 50 % от хранителните вериги щяха да затворят врати. . . . 

                                  Защо прясното мляко е менте?
                                               Защо сиренето е менте?
                                                           Защо кашкавалът е менте?
                                                                          Защо киселото мляко е менте?
                               
   И още много ЗАЩО? 




                           Ако се чудите защо храната ни е без вкус, прочетете това:
и......вижте от какво пълнеете, без да сте се натъпкали с храна


- Ако си купите бяла бутилка с надпис "кисело мляко за пиене", може да се окаже, че са ви продали пача с нишесте. Затова, преди да купите т.нар. кисело мляко за пиене, задължително четете дребния шрифт на етикета. Иначе ще ви пробутат продукт, забъркан от свински желатин, модифицирано царевично нишесте, концентрат от моркови, грозде, арония, набухватели, както и млечнокисели бактерии. Със сигурност ще ви провокират и с доста по-ниската си цена. Задължително се слага и плодов подсладител, за да скрие от вас истинския вкус на съдържанието в бутилката.
- Не си мислете, че сирене се прави само от мляко, става и от телешко шкембе и тебешир. Лошото е, че доскоро често се срещаха и на пазара. Рецептата: разтваря се с вода сухото мляко, за да се получи от 2,8 до 3,5 литра течност. Към нея се прибавя палмовата мазнина в хомогенизатор. Така се постига нужната масленост, като мазнините и водата се свързват с различни емулгатори и се добавя протеин, извлечен от телешкото шкембе. При тази процедура обаче се получават трансмазнини, които се натрупват в кръвоносните съдове на организма и може да ви докарат инфаркт.

- Българското сурово мляко е рай за бактериите. Замисляли ли сте се за пътя на млякото от обора до хипермаркета? Истината е, че около 50% от произвежданите у нас 1 075 000 тона мляко годишно идват от немодернизирани обори с по 2-3 крави. Броят на бактериите и микроорганизмите в това мляко стига до 1 млн. броя, което е 10 пъти над нормата на ЕС, която е закована на 100 000 броя. Затова и българските стоки, произведени от това мляко, не се допускат за продажба на пазара в ЕС и ги има само в нашите магазини.
- Надписът "бяло саламурено" върху етикета 100% ви лъже, че ще купите сирене. Това е любима хватка, за да ви пробутат продукт от палмово масло и много Е-та. Заблудата с "бяло саламурено" всъщност е законна. Законът забранява продукт да носи името "сирене", "кашкавал" или "мляко", когато в него няма мляко.

- Неузрялото сирене е опасно!
Познава се, ако е на дупки. Ако бялото саламурено сирене е на дупчици след разрязване, това е сигурен знак, че в процеса на обработка има допуснати грешки. Дупките са индикатор за бактериално замърсяване (например с E.coli), което означава, че санитарно-хигиенните норми при производството на сиренето и/или добиването на млякото не са коректни. Сирене с такива характеристики често има леко неприятен вкус, различен от стандарта. Може да си докарате и стомашно разстройство.


- Пристрастяване към млякото - гаранция за свръхтегло. Едва ли някой производител ще посочи това на етикета на продукта си, но маслото, сметаната, пълномаслените млека и сирена са с висока масленост и калоричност. Те са източник на наситени мастни киселини и прекомерната им консумация увеличава риска от свръхтегло и затлъстяване.

- От мандрата до софрата сиренето поскъпва и с до 100 процента. За приготвянето на килограм трябват около 6,5 литра краве мляко, сметнато при цена от 80 ст./л, само основната суровина струва 5,20 лв. Още около левче отива за мая, закваска, калциев дихлорид, сол, ток, тенекии и памучни кърпи. Добавяме задължителните 20% ДДС и килограмът стига до 7,50 лв. В хипермаркети и бакалии обаче може да намерите сирене и от 15 лв. за килограм. /"Труд"

из: http://nakratko.bg/category/58/21610
- http://www.marica.bg/вижте-колко-лесно-се-тества-дали-киселото-мляко-е-менте-news780874.html
- https://www.24chasa.bg/novini/article/5593146



........ако комисиите по проверките за качествени храни си вършеха съвестно работата, то поне 50% от големите супермаркети трябваше да затворят врати. Но...в България за сега така процедират - даваш го-о-о-лям рушвет на когото трябва и ...нямаш проблеми с разните там проверки и т.н.

източник:
- http://bez-cenzura.eu/ekskluzivno/otroven-kashkaval-mente-sirene-kiselo-mlyako-ot-pacha-s-nisheste-v-magazina-vizhte-kak-da-gi-poznaem


- 60% от млечните продукти на българския пазар са менте. В тях са вложени растителни мазнини, желатин и други заместители на млякото, твърдят от Асоциацията на млекопреработвателите.

По данни на бизнеса, българският пазар е залят с фалшиви продукти. Те изобилстват от всичко друго, но не и от сурово мляко. В същото време е отчетен бум във вноса на сухо мляко и растителни мазнини, отчитат от земеделското министерство.....

- https://dete.bg/kuhnya/mlechnite-produkti-mente/




Гласувай:
10



1. dalida - от къде се снабдяват веригите СБА?
12.10.2017 23:13
- от малки камиончета и от леки автомобили. Стоварват се кашони без надписи с неизвестни стоки. Млякото,(прясното) което се продава в супермаркета е разредено с вода, особено това в бутилките, млякото е почти вода,оцветена в бяло, особено млякото което рекламират - на Олимпус. Месото мирише на развалено, а колбасите са почти сиво - кафеви на цвят и изсъхнали. Изобщо - от година на година магазина не се зарежда с доброкачествени стоки.
цитирай
2. dalida - Един приятел преди години ми каза: яж тлъсти пържоли, за да си здрава, вместо клечава и болна.
14.10.2017 23:49
Земята се върти - всичко се променя. Лошото е в това, че промените вървят към дъното на помийният свят в който сме попаднали. Храната ни е от изкуствени суровини, които освен затлъстяване причиняват и влошено здраве (колит, асма, гастрит, сърдечни болести и др.) От друга страна, единствената суровина, която ни зарежда с енергия е - мазнината. Витамините - това са мазнини, (витамин А,например) Слънчогледа лекува запек. Тиквеното семе лекува високо кръвно. Палмовото масло пържи месото без да го изгаря. Готвачите казват: яжте по-мазни храни за да сте здрави, вместо да се тъпчете с витамини,защото витамините са синтетика (изкуствени химикали).
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156028
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031