Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2018 00:15 - Модата в България
Автор: joanasharankova Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 964 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 14.08.2018 00:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Здравейте! Казвам се Йоана Шаранкова. На 23 години съм от София и реших да си направя блог. Сигурно се питате защо? Или може би изобщо нищо не се питате, но нека не се отклоняваме от темата. Днес реших да споделя мнението си, или по скоро да поразсъждавам за модата в България. Тъй като съм Моден дизайнер. Да може би трябваше с това да започна, но за първи път правя блог и изобщо не знам, какво правя! Та обяснявах, че съм завършила средното и висшето си образование със специалност Моден дизайн. Още от дете шия дрехи на куклите... всъщност кой не го е правил?! 
Модата в България .. преминах на долният ред, тъй като щях да обяснявам как цял живот това мечтая и т.н, което щеше да отнеме доста от полето, пък и не желая да ставам досадна и комерсиална с първият ми блог. 
Модата в България е различна от целия свят. Сигурно сте забелязали, че навсякъде по света са модерни главно "стил 80те", но в България, това е старовремско. Тук са модерни репликите, фалшивите дрехи, само за да се покажем, пред останалите, които също са заблудени, че живеем луксозен живот. Смешното е, че хората които реално притежават тези оригинални стоки, са едва 10%от населението у нас, и те не се хвалят с това, тъй като за тях това е нормалният им начин на живот и не намират нищо интересно в това да си качват снимки с марковите си стоки. Не искам да обидя никого, но не искате ли да бъдете различни? Да носите дрехи правени специално за вас, да са ви точно на гърдите без да е нужно да си купувате по-голям сутиен, за да не се забелязва, че блузата ви е голяма или да си режете ластика на дънките, за ви стане на талията.. И най-вече защо робувате на марки? Защо си мислите, че като облечете нещо fake сте по-желани или по-харесвани. Да отговорът е прост първо, че ви излиза по-евтино, второ че не се занимавате да ходите на проба, и трето, че може би искате да сте като всички останали. Не знам дали аз съм мечтател или вярата ми у хората е неизчерпаема, но наистина смятам, че рано или късно ще разберете, разликата. Идвали са хора при мен, да им изработвам дрехи и са си тръгвали със сълзи, като се видят с нещо направено точно за тях.. Или по-скоро, ги разтройвам, като им кажа реалната цена на това, което са купили. В доста от случаите тя е доооостаа по-ниска от това, което са заплатили. Така че хора накрая ще обобщя за какво писах 20мин.
Бъдете себе си, бъдете истински, обичайте и създайте свой собствен стил. Не носете дрехи само защото са маркови. Носеде дрехи, които ви харесвт и изглеждате добре в тях, независимо дали околните ще ви удобрят. Пък и модата се сменя постоянно, а стилът на човек остава за винаги. Така че носете дрехи, които да ви карат да се чувствате добре и да бъдете шастливи.. А модата в България  я има , просто не се позволява на хората които я създават да се показва.ХОХО




Гласувай:
2



1. nevzy - По дрехите посрещат, но по ума из...
14.08.2018 01:13
По дрехите посрещат,но по ума изпращат...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: joanasharankova
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6648
Постинги: 2
Коментари: 2
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031