Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2021 17:00 - Страните, в които е най-опасно да бъдеш християнин
Автор: lamb Категория: Други   
Прочетен: 2211 Коментари: 1 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
По света повече от 340 милиона християни - един на всеки осем вярващи - изпитват високи нива на преследване, само за да следват Исус.

Много са държавите, в които се нарушават човешките и религиозните права.

Преследването е изключително високо на континента Африка, където един на шест християни в Африка търпи дискриминация и насилие. Само в Нигерия се убиват средно по 10 християни на ден поради техните религиозни вярвания.

Ето какво трябва да знаете за държавите с най-високи нива на преследване и как можете да се молите за вярващите в тези нации.

Северна Корея
Тип на преследване: комунистическо и посткомунистическо потисничество

Приблизителен брой християни: 400 000

Как страдат християните: „Да бъдеш християнин е смъртна присъда в Северна Корея. Ако не бъдете убити незабавно, ще бъдете отведени в трудов лагер като политически престъпник. Тези нечовешки затвори имат ужасяващи условия и малко вярващи се измъкват живи. Всички във вашето семейство ще споделят същото наказание. Съобщава се, че Ким Чен-ун е разширил системата от затворнически лагери, в които понастоящем около 50 000–70 000 християни са затворени “.

Молитва: „Молете се за вярващите, които са в затвора. Молете се за утеха и сила за тях и дори в затвора те да познаят Божието присъствие и любов “.

Афганистан

брой християни: Вероятно стотици

Християните от мюсюлмански произход могат да бъдат настанени в психиатрична болница, защото напускането на исляма се счита за признак на лудост. "

Молитва: „Молете се за афганистанските вярващи да бъдат укрепени и насърчавани във вярата си. Молете се да намерят безопасни начини за достъп до Божието Слово и да общуват с други вярващи “.

Сомалия

брой християни: Няколкостотин

Как страдат християните: „Невъзможно е публично да признаете своята християнска вяра в Сомалия, а„ църковен живот “не съществува. Ислямът се счита за решаваща част от сомалийската идентичност и ако някой от сомалийците е заподозрян, че е приел християнството, той е в голяма опасност. Членовете на тяхното семейство, клан или общност ще ги тормозят, сплашват или дори ще ги убиват. Жените могат да бъдат изнасилени и женени насила “.

Молитва: „Молете се за семействата на тези, които са били убити за вярата си, за да получат утехата на своя Небесен Отец и да бъдат излекувани от горчивината.“

Либия
Тип преследване: ислямско потисничество

брой християни: 34 500

Как страдат християните: „Споделянето на вашата вяра публично е незаконно в Либия и онези, които се опитват да споделят своята християнска вяра с другите, рискуват с яростна опозиция и арест. Малък е шансът за правна справедливост, когато християните бъдат нападнати или убити.

Молитва: „Молете се за новопокръстените, които са били кръстени. Молете се да намерят група вярващи, които да се присъединят - и да се радват, че са намерили Исус “.

Пакистан
Тип преследване: ислямско потисничество

брой християни: 4 052 000

Как страдат християните: „Християните в Пакистан са изправени пред изключително преследване във всяка област от живота си. Вярващите, приели исляма, са изправени пред най-големите нива на преследване, но всички християни се считат за второкласни граждани в тази силно ислямска държава. Те получават работа, която се възприема като ниска, мръсна и нечестна.

Молитва: „Молете се за защита над пакистанските църкви.


Иран
Тип преследване: ислямско потисничество

брой християни: 800 000

Как страдат християните: „Иранското правителство приема превръщането на мюсюлманите в християнство като опит на западните страни да подкопаят ислямското управление на Иран. Християните от мюсюлмански произход са преследвани най-вече от правителството, но също така и от техните семейства и общности. В тайните църкви лидерите и членове са арестувани и са осъждани на дълги присъди за затвор за „престъпления срещу националната сигурност“.

Молитва: „Молете се за християните, които в момента са затворени в затвора за вярата си. Условията в иранските затвори са много лоши и пандемията само влоши ситуацията. "

Нигерия
Тип преследване: ислямско потисничество

Приблизителен брой християни: 95 358 000

Как страдат християните: „Повече християни са убити заради вярата си в Нигерия, отколкото във всяка друга държава.

Молитва: „Молете се за Господната благодат и утеха за вярващите, тъй като много от тях са разселени, загубили са близки и домовете си, а мнозина са преживели и травма. Помолете Господ да бъде близо до тези, които са отвлечени, и се молете да бъдат освободени или спасени. “

Индия
Тип на преследване: Религиозен национализъм

Приблизителен брой християни: 67 356 000

Как страдат християните: „Индуистките екстремисти вярват, че всички индийци трябва да бъдат индуси и че страната трябва да се отърве от християнството и исляма. Те използват широко насилие, за да постигнат тази цел, особено насочени към християни от индуски произход. Християните са обвинени, че следват „чужда вяра". Тези вярващи често са физически атакувани и понякога убивани, както и са под постоянен натиск от тяхното семейство и общност да се върнат към индуизма “.

Молитва: „Молете се за защита на нашите братя и сестри, особено на тези, които са нови християни, и на тези, които живеят в селските райони и са особено изолирани. Молете се Бог да помогне на техните семейства и общности да приемат новата им вяра. “

image


Тагове:   Исус Христос,


Гласувай:
21



1. lamb - Ако харесвате съдържанието на б...
25.09.2023 17:30
Ако харесвате съдържанието на блога може да го подкрепите с тази молитва.
Отче наш, моля да даваш сили, знания и умения на автора на християнския блог lamb, който да представя Бог и неговото слово по най-правилния начин. Не само да служи на своите потребители, но да докосне душите на хората и да създава Христови ученици. В Името на Исус Амин. Матей 18:20 Защото, където двама или трима са събрани в Мое Име, там съм и Аз посред тях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lamb
Категория: Други
Прочетен: 1021938
Постинги: 1042
Коментари: 1083
Гласове: 15423
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031