Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2016 23:59 - ПРЕДСКАЗАНИЯ НА ЙОСИФ ВИСАРИОНОВИЧ СТАЛИН
Автор: jelezov Категория: Политика   
Прочетен: 6385 Коментари: 7 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
ПРЕДСКАЗАНИЯ НА ЙОСИФ ВИСАРИОНОВИЧ СТАЛИН

(Запис на беседата на Й. В. Сталин с А. М. Колонтай)

image

 

        

       Удивително точни предсказания е оставил за потомците  Й. В. Сталин, част от които вече се изпълниха. Пророческото предсказание на Й. В. Сталин за Русия (Россия)  – СССР, руския народ и Изтока (цитира се по статията на Р. Косолапов  „Каква е тя, истината за Сталин?”. Вестник „Правда”, 4 юли 1998 г.)

       В навечерието на войната с Финландия, Й. В. Сталин поканил в работния си кабинет за беседа знаменитата революционерка Александра Михайловна Колонтай, дъщеря на царски генерал, която по това време била пълномощен посланик в Швеция (1930-45 гг.) Беседата е била твърде доверителна и предизвикала у Колонтай извънредно впечатление.

       „Излизайки от Кремъл, не тръгнах, побягнах, повтаряйки, за да не забравя казаното от Сталин. Влизайки в къщи … започнах да записвам. Беше вече дълбока нощ… Неизгладимо впечатление! По друг начин погледнах на заобикалящия ме свят. (Към тази беседа) се обръщах мислено много-много пъти вече през годините на Войната и след нея, препрочитах и винаги намирах нещо ново… И сега като наяве виждам кабинета на Сталин в Кремъл, дългата маса в него и Сталин… Прощавайки се той каза:

       - Дръжте се. Настъпват тежки времена. Трябва да ги преодолеем… Ще ги преодолеем. Обезателно ще ги преодолеем! Укрепвайте здравето си. Закалявайте се в борбата.
       Записът на тази беседа с Й. В. Сталин е бил открит в дневниците на  А. М. Колонтай, които тя си водила продължително време. За пръв път тези архивни извлечения е публикувал историкът и биограф на А. М. Колонтай, докторът на  историческите науки М. И. Труш в сътрудничество с  проф. Р. И. Косолапов в списанието  „Диалог” от 1998 г.

        Й. В. Сталин е казал:
„Много от делата на нашата партия  и на народа ще бъдат изопачени и оплюти, най-напред
зад граница, но и в нашата страна също. Ционизмът,  устремен към завоюване на световно господство, ще ни мъсти жестоко за нашите успехи и достижения. Той все още разглежда Русия като варварска страна, като суровинен придатък. И моето име също ще бъде набедено,  оклеветено. Ще ми припишат множество злодеяния.
       Световният ционизъм с всички сили ще се стреми да унищожи нашия Съюз, за да не може Русия никого вече да се изправи. Силата на СССР е в дружбата на народите. Острието на борбата ще бъде насочено, преди всичко към разкъсване на тази дружба, на откъсване на покрайнините от Русия. Тук, трябва да си признаем, ние още не всичко сме направили. Тук още полето за работа е голямо.
       С особена сила ще надигне глава национализмът. Той за определено време ще притисне интернационализма и патриотизма, само за определено време. Ще възникнат национални групи и конфликти вътре в отделните  нации. Ще се появят много вождове-пигмеи, предатели вътре в своите нации.

        Като цяло в бъдеще развитието ще тръгне по по-сложни и даже бесни (луди) пътища,  завоите ще бъдат пределно остри. Работата отива към това, че Изтокът ще се пробуди. Ще възникнат остри противоречия със Запада.
       И все пак, както и да се развият събитията, ще мине време, и взорът на новите поколения ще бъде обърнат към делата и победите на нашето социалистическо Отечество. Година след година ще идват нови поколения. Те отново ще повдигнат знамето на своите бащи и деди и ще ни отдадат напълно заслуженото. Своето бъдеще те ще строят върху нашето минало.

       По-нататък, според този дневников запис Й. В. Сталин е казал:

       „Всичко ще легне върху плещите на Руския народ. Защото Руският народ е велик народ! Руският народ – това е добър народ! Руският народ, между всичките народи, притежава най-много търпение! Руският народ има ясен ум. Той като че ли е роден да помага на другите нации! На Руския народ е присъща голяма смелост, особено в трудни времена, в опасни времена. Той е инициативен. Притежава твърд характер. Той е мечтателен народ. Той има цел. Затова на него му е по-тежко, отколкото на другите нации. На него може да се разчита във всяка беда. Руският народ е непобедим, неизчерпаем!”

 

Превод от руски език: Желю Железов

 

Източник: http://cccp-2.su/blog/43548382935/Zapis-besedyi-s-I.-V.-Stalinyim-i-A.-M.-Kollontay

ИЛИ http://russkievesti.ru/novosti/istoriya/tochnie-predakazania-stalina-o-rossii.html




Гласувай:
20



1. aip55 - Найстина
07.03.2016 08:23
много неща се изродиха от действителността.
цитирай
2. kvg55 - Сталин се е проявил като далновиден ...
09.03.2016 13:47
Сталин се е проявил като далновиден държавник, за разлика от глупака Горбачов.
Има моменти в световната история, какъвто е бил и тогава, когато по-ясно се вижда бъдещото развитие на историята.
Русия си е отделна цивилизация с особена мисия в историята на човечеството.
цитирай
3. stih - С удоволствие прочетох...
14.03.2016 18:28
Особено ме впечатли характеристиката на руския народ.
Благодаря, Железов!
цитирай
4. lesovski - Много неща са казани за Сталин,
18.03.2016 14:29
тълкуват го и го употребяват по най- различен начин, но факт е, че в Русия неговата популярност се завръща със страшна сила! Дори потомци на репресирани, каквито безусловно е имало и покрай сухото е горяло и мокрото, но държавникът е винаги такъв- силен, прозорлив, волеви и целеустремен!
Под негово ръководство съветските народи и най- вече руският, танцуват в бърлогата на нацистка Германия казачок!
Рано или късно "Историята ще го оправдае!".
цитирай
5. sestra - Ми какво да каже :)
01.04.2016 00:12
„Много от делата на нашата партия и на народа ще бъдат изопачени и оплюти, най-напред зад граница, но и в нашата страна също. Ционизмът, устремен към завоюване на световно господство, ще ни мъсти жестоко за нашите успехи и достижения. Той все още разглежда Русия като варварска страна, като суровинен придатък. И моето име също ще бъде набедено, оклеветено. Ще ми припишат множество злодеяния."
цитирай
6. ganini - Eдин масов убиец...
17.04.2016 19:51
Милиони осиротяли руски семейства го благославят още.
цитирай
7. krumbelosvet - Благодаря, Железов
18.07.2016 16:41
Трудно е днес да обясниш, че безнравствен човек не може да изгради това, което е изградил Сталин. Невероятно и немислимо - собствена технологична база, отстъпваща наистина на западната, но УСЛОВИЕ за самостоятелно развитие и за водене на война. Малцина могат да оценят даже по-малкото - създаване на собствена система от стандарти. Сбъдна се днес мечтата на идиота - Сталин е "Има човек, има проблем..." Не са виновни обикновените "десни". Английска филмова поредица "обективно" показва, как Сталин агонизира в локва собствена урина, и това не е най-голямата мерзост във филма...
Същите "обективни" англичани не развенчават Хенри 8-ми, създал днешната им църква, за да се ожени за н-ти път. Нито показват мерзката сцена, как Кромуел обикаля членовете на парламента един по един, за да подпешат присъдата на краля, и даже хваща ръката на по-нерешителните и пише с чуждата ръка...
цитирай
8. krumbelosvet - Не знам истина или легенда са думите на Шолохов
19.07.2016 16:26
"Имаше личност, имаше култ."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jelezov
Категория: Политика
Прочетен: 759250
Постинги: 222
Коментари: 753
Гласове: 1615
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031