Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2022 12:28 - ВОЕННА ЗОНА Войната срещу Германия току-що навлезе в горещата си фаза
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 2779 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.09.2022 12:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

ВОЕННА ЗОНА Войната срещу Германия току-що навлезе в горещата си фаза

ПРАВИТЕЛСТВО ЗАКОНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА РЕПУБЛИКАТА: Законопроект, предложен от член на „Ние, хората“

image УКРАЙНА ВОЙНА Република Донбас и други украински региони гласуваха да се присъединят към Русия. СБУ обвини 16 лица в съучастие за организиране на референдуми  
 
https://www.youtube.com/watch?v=lIdwUebHhjI&feature=emb_imp_woyt
https://www.youtube.com/watch?v=R6SLZ_wQ9DQ&feature=emb_imp_woyt

Ако темата е нова, значи не си обърнал внимание.

По-късно ще пусна фонов преглед, но засега сурови новини. – Ораж

Актуализация 9/28 Бърнард от Муун от Алабама има съкровищница от улики

Вчерашната атака срещу системата "Северен поток" не е безпрецедентна:

професионален подстригвач на свине @bidetmarxman –  15:51 UTC · 27 септември 2022 г. През 2015 г. годишното рутинно подводно проучване на тръбопроводите на Северен поток 1 се натъкна на дистанционно управлявано превозно средство, оборудвано с експлозиви, точно до една от линиите в шведски води. Пъпната връв беше прерязана. Националният произход на дрона така и не беше разкрит.

През 2015 г. Pipeline Journal  съобщава :

Шведските военни успешно разчистиха дистанционно управлявано превозно средство (дрон), оборудвано с експлозиви, открито близо до линия 2 на офшорната тръбопроводна система за природен газ Nord Stream. Превозното средство беше открито по време на рутинна операция по проучване като част от годишната оценка на целостта на газопровода "Северен поток". Тъй като се намираше в шведската изключителна икономическа зона (ИИЗ) на около 120 км от остров Готланд, шведите призоваха въоръжените си сили да премахнат и в крайна сметка обезвредят обекта.

Националната идентичност на дрона не е потвърдена досега, тъй като много страни използват безпилотни подводни апарати (UUV) с подобна конструкция, каза [Йеспер Столпе, говорител на шведските въоръжени сили,].

За да се унищожи подводен тръбопровод, е необходимо повече от кумулятивен заряд, доставен от ROV/дрон.

Хавиер Блас @JavierBlas –  15:18 UTC · 27 септември 2022 г. Колко здрава е тръбата на Северен поток? Съвсем!

Самата стоманена тръба има стена от 4,1 сантиметра (1,6 инча) и е покрита с още 6-11 см стоманобетон. Всяка секция от тръбата тежи 11 тона, което достига до 24-25 тона след полагането на бетона.

Не земетресенията разрушиха тръбопроводите. Това бяха  няколко добре насочени и масивни експлозии :

Шведски сеизмолог заяви във вторник, че е сигурен, че сеизмичната активност, открита на мястото на изтичане на газ от газопровода „Северен поток“ в Балтийско море, е причинена от експлозии, а не от земетресения или свлачища. Бьорн Лунд, сеизмологът в Шведската национална сеизмична мрежа към университета в Упсала, каза, че сеизмичните данни, събрани от него и северните му колеги, показват, че експлозиите са станали във водата, а не в скалата под морското дъно.

imageВъншният министър на Германия Аналена Бербок,

Насочените взривове не бяха малко:

Дагни Тагарт @DagnyTaggart963 –  15:56 UTC · 27 септември 2022 г. Шведски сеизмолози от университета в Лунд отбелязаха, че „най-малко 100 кг TNT (може би повече) са били използвани за унищожаване на тръбопроводите“.

Много повече на връзката moonofalabama.org

Отличният документален филм за подводните измами на Дирк Полман завършва с убийството на шведския премиер Олоф Палме. Разследващата телевизионна журналистика като тази вече не стига до ефира, всъщност копродуцентът на немската телевизия ZDF премонтира филма, без да се консултира с автора. Ето оригинала от ARTE.

Обърнете специално внимание на играчите, замесени в истерията, продължила години наред, американските, британските и червените шведски военни среди. Спомням си го добре от времето ми в Дания и шока, който изпитах при убийството на Улоф Палме. Човек може да го сравни със загубата на JFK, без хипербола.

imageТАЙНАТА ВОЙНА НА РЕЙГЪН

Тайната война на Роналд Рейгън за тайни операции за подкопаване на Съветския съюз беше разкрита за първи път с експертни свидетели и кадри, невиждани досега – 30 години преди скандала с NSA…

Докато встъпва в длъжност през 1981 г., Роналд Рейгън предефинира стратегията на САЩ от Студената война: Най-добрата защита е добро нападение, беше неговият девиз. Особено „Комитетът за измамни операции“ работи неуморно, за да подкопае колебливия Съветски съюз. Газопроводите бяха саботирани с контрабандни компютърни чипове, причинявайки най-голямата неядрена експлозия в историята. Въздушни и морски маневри бяха проведени край руското крайбрежие, за да се демонстрира сила и техническо превъзходство, като същевременно се сплаши и смути съветския партньор.

Филмът разглежда значението и въздействието на американските тайни операции по времето на Рейгън чрез експертни показания на високопоставени очевидци и невиждани досега кадри. Виждаме отблизо как администрацията на Рейгън не нанесе никакви удари, дори когато се стигна до компрометиране на суверенитета на демократичните нации. Фатално развитие, което намира ехото си тридесет години по-късно в скандала с наблюдението на NSA.

 

От 27.09

 

Първи кадри показват изтичане на газ в Северен поток 1 и 2, докато 200-метров кръг от газ излиза от тръби

Норвежките въоръжени сили публикуваха първите кадри на изтичане на газ в рамките на газопроводите Северен поток 1 и 2 в Балтийско море.

От Бернард от Луната на Алабама

Точно вчера изложих как  САЩ печелят войната си срещу индустриите и хората в Европа .

Тази война, скрита зад създадената от САЩ криза в Украйна, е предназначена да унищожи производственото предимство на Европа в сравнение със САЩ. По-вероятно е обаче да укрепи икономическата позиция на Китай и други азиатски икономики.

Твърдях, че Германия трябва да отвори тръбопровода „Северен поток II“, който може да доставя руски природен газ до Германия, без да пресича териториите на други страни. Освен това трябва да позволи на Siemens да ремонтира дефектните компресори на Nord Stream I. Всъщност това е неизбежно, ако германската индустрия иска да оцелее.

Други са стигнали до подобно заключение и са решили да саботират тръбопроводите,  за да направят повторното им отваряне невъзможно:

Три офшорни линии на газопроводната система „Северен поток“ претърпяха „безпрецедентни“ щети за един ден, заяви във вторник Nord Stream AG, операторът на мрежата, в това, което един германски служител предположи, че е „целенасочена атака“.

Северен поток 2 претърпя изтичане на газ, последвано от спад на налягането в Северен поток 1. Компанията също така каза, че е невъзможно да се прецени кога работоспособността на газовата мрежа ще бъде възстановена.

Едновременната подводна повреда на три тръбопровода очевидно не е инцидент.

Служител на германската икономика каза пред Tagesspiegel: „Не можем да си представим сценарий, който не е целенасочена атака.“ Те добавиха: „Всичко говори против съвпадение.“

image
по-големи Войнолюбивите в British Telegraph  твърдят без никакви доказателства и логика  , че Русия е виновникът:

Има опасения от руски саботаж на доставките на газ за Европа, след като три офшорни линии на тръбопроводната система „Северен поток“ претърпяха „безпрецедентни“ щети за един ден.

Русия спря доставките на газ за Европа, тъй като се опитва да отвърне на западните санкции, наложени за незаконното нахлуване в Украйна. Германските вестници съобщават източници, според които течовете са резултат от „целенасочена атака“.

Както беше посочено във вчерашния материал, твърдението, че Русия спира газ от Европа  , е напълно невярно :

Северен поток II е създаден, за да направи Германия независима от тръбопроводите, минаващи през Полша и Украйна. Блокирането беше най-глупавото нещо за Германия и затова канцлерът Шолц го направи.

През следващите месеци Полша блокира тръбопровода Ямал, който също доставя руски газ в Германия. Украйна последва, като прекъсна два руски тръбопровода. Основните компресорни станции на газопровода "Северен поток I", който германската компания "Сименс" построи и има договор за поддръжка, аварираха една след друга. Санкциите забраняват на Siemens да ги ремонтира.

Не Русия е блокирала своя газ и петрол от европейските пазари. Правителствата на Германия, Полша и Украйна го направиха.

Русия всъщност би се радвала да продаде повече. Наскоро Путин  отново предложи  да прокарва възможно най-много руски газ през Северен поток II към Германия:

Ако Русия прекъсне тръбопроводите в Балтийско море, това ще навреди на тези, които доставят норвежки газ в Европа, а не на тръбопроводите, които притежава и които ѝ дават някакъв лост.

Следователно Русия със сигурност няма правдоподобен интерес да саботира системата „Северен поток“. Други обаче имат такива интереси. Вероятно искат Германия да "остане в крак с тяхната война за деколонизиране на Русия " . Основните потенциални актьори зад това са правителството на САЩ, Великобритания, Украйна и Полша или комбинация от тях.

Географията и малката дълбочина на Балтийско море изглежда изключват възможността американски или британски подводници да са причинили щетите. Украйна няма излаз на Балтийско море. Полша, която вече се опита да предотврати или попречи на изграждането на Северен поток II, е най-вероятният участник зад това, но се съмнявам, че ще се осмели да действа сама.

Помислете за  това  от април 2021 г.:

Разработчиците на газопровода "Северен поток 2" обвиниха чуждите военноморски сили в "провокативна" дейност в близост до строителните работи. Спорният тръбопровод е завършен на около 93 процента и два руски кораба за полагане на тръби работят по проекта в датски води.

Андрей Минин, директор на клона на управляваната от Газпром Nord Stream 2 AG, каза пред ТАСС, че „чуждестранни военни кораби и плавателни съдове са демонстрирали повишена активност“ в близост до операцията и че „подобни действия са провокативни и могат да доведат до повреда на газопровода“. Той също така обвини Полша, че е разположила военен патрулен самолет М-28 за проучване на мястото.

„ВМС на Полша не провеждат провокативни операции и изпълняват своите уставни задачи в съгласие с международните закони“, отговори централното командване на полската армия в публикация в социалните медии. „Самолети M-28B Bryza редовно извършват патрулни полети в района на Балтийско море.“

Полша категорично се противопоставя на развитието на "Северен поток 2", който ще даде на "Газпром" подводен алтернативен маршрут за доставка на природен газ на клиенти от Западна Европа. Понастоящем този газ трябва да преминава през сухопътни тръбопроводни мрежи в Полша и Украйна, което носи ценни транзитни такси и осигурява на двете нации – които не винаги имат сърдечни отношения с Русия – мярка за енергийна сигурност.

image

Последвано от  това от май 2021 г.:

Полша реагира гневно на решението на президента Джо Байдън да се откаже от санкциите на САЩ за „Северен поток II“, предупреждавайки, че този ход може да застраши енергийната сигурност в Централна и Източна Европа. „Информацията определено не е положителна от гледна точка на сигурността, тъй като знаем отлично, че „Северен поток II“ не е само бизнес проект – той е най-вече геополитически проект“, каза Пьотр Мюлер, говорител на полското правителство.

На 7 февруари Байдън  заяви , че ще реши дали Северен поток II ще бъде отворен:

След като и двамата лидери изглежда избягваха да споменават тръбопровода, при многократни въпроси от репортери на следобедна пресконференция, Байдън, застанал до германския канцлер, каза, че Северен поток 2 няма да продължи напред, ако Русия нахлуе в Украйна, в предупреждение към руския президент Владимир Путин потенциални икономически последици. „Ако Русия нахлуе, това означава, че танкове или войски пресичат — отново границата на Украйна, тогава ще има — вече няма да има „Северен поток 2“, каза Байдън по време на пресконференцията с Шолц, който не стигна толкова далеч, колкото Байдън, но настоя САЩ и Германия да останат „абсолютно единни“.

На 27 февруари Байдън  санкционира компанията за притежаване на тръбопровода.

При сегашното си дясно ръководство Полша беше изключително враждебна към Германия. Този месец той дори поднови искането за военни репарации от Германия, въпрос, който беше уреден преди десетилетия:

Висшият политик на Полша каза в четвъртък, че правителството ще поиска еквивалента на около 1,3 трилиона долара репарации от Германия за инвазията на нацистите през Втората световна война и окупацията на неговата страна. Ярослав Качински, лидер на партията "Право и справедливост", обяви огромния иск при публикуването на дългоочаквания доклад за цената на страната от годините на нацистка германска окупация, тъй като отбелязва 83 години от началото на Втората световна война.

Министерството на външните работи на Германия заяви в четвъртък, че позицията на правителството остава „непроменена“, че „въпросът за репарациите е приключен“.

„Полша отдавна, през 1953 г., се отказа от по-нататъшни репарации и многократно е потвърждавала този отказ“, каза министерството в отговор по имейл на запитване на Асошиейтед прес относно новия полски доклад.

Крайно време е германското правителство да се събуди и да признае, че срещу страната му е започнала война.

И не. Не Русия го води.

Публикувано от b на 27 септември 2022 г. в 12:03 UTC | Постоянна връзка

image

БЕРЛИН, 27 септември (Ройтерс) – Сеизмограф на датския остров Борнхолм регистрира два пъти пикове, представляващи земни трусове в понеделник, деня, в който газопроводите „Северен поток“ 1 и 2 претърпяха драматичен спад на налягането, съобщи германският център за геоложки изследвания GFZ.

Сеизмографът регистрира почти тишина до 0003 GMT (2 сутринта местно време), когато имаше пик, представляващ тремор в земята, последван от непрекъсната съскаща вълна. Моделът се повтори на 1700.

Европейски политици и експерти по сигурността предполагат, че скъсването на тръбопровода край Борнхолм може да е причинено от саботаж. GFZ отказа да получи информация дали регистрираните трусове може да са резултат от експлозия.

„Имаше пик и след това редовен шум“, каза говорителят на GFZ Йозеф Зенс. „Не можем да кажем дали това може да е изтичане на газ.“

Сеизмографът се повиши два пъти в деня на течове от балтийския тръбопровод – германската GFZ

GroЯer Flottenverband der US-Navy passiert Fehmarnbelt

Am Mittwoch passierte ein Flottenverband der US-Navy Fehmarn. Die „USS Kearsarge“ als Flaggschiff war dabei das gцЯte Kriegschiff. Kreiszeitung.de

(S+) Nord-Stream-Pipelines: Dдnische Erdbebenstation registriert verdдchtige Signale

Ein Ereignis am Montagmorgen, ein weiteres am Abend – ein Messgerдt auf Bornholm hat offenbar den Moment festgehalten, an dem die Nord-Stream-Pipelines beschдdigt wurden...

” … Das Deutsche GeoForschungsZentrum (GFZ) в Потсдам е анализирал най-често срещаните анализи на сеизмичната станция на остров Борнхолм. Die Daten der Station »DK.BSD« belegen zwei Ereignisse, eines am frьhen Montagmorgen um 02:03 Uhr, ein weiteres am Abend um 19:04 Uhr.

Zu beiden Zeitpunkten schieЯt die Kurve im Messbereich von zwei bis acht Hertz abrupt nach oben. In beiden Fдllen zeigt sich auЯerdem im Anschluss ьber Stunden ein erhцhtes Rauschen. Erdbeben kдmen als Quelle fьr die Gerдusche in dem Zeitraum nicht infrage, heiЯt es beim GFZ. …”

Dдnische Erdbebenstation registerierte verdдchtige Signale

Голяма част от флота на ВМС на САЩ преминава през пояса на Фемарн

В сряда флотилия на ВМС на САЩ премина през Фемарн. „USS Kearsarge“ като флагман беше най-големият военен кораб. Kreiszeitung.de

(S+) Газопроводи Северен поток: Датската сеизмична станция регистрира подозрителни сигнали

Едно събитие в понеделник сутринта, друго вечерта – измервателно устройство на Борнхолм очевидно е уловило момента, в който газопроводите „Северен поток“ са били повредени…

” … Германският изследователски център за геонауки (GFZ) в Потсдам анализира публично достъпни записи от сеизмичната станция на датския остров Борнхолм. Данните от станцията “DK.BSD” документираха две събития, едно рано сутринта в понеделник в 02:03 часа и друго вечерта в 19:04 часа.

И в двата случая кривата се изстрелва рязко в диапазона на измерване от два до осем херца. И в двата случая също има повишен шум часове след това. Земетресенията не са възможен източник на шум през този период, според GFZ. …”

Преведено с DeepL.com/Translator (безплатна версия)

Nord-Stream-Pipelines: Experte nennt Grьnde fьr mцgliche russische Sabotage

Raw Empire feed (на немски)

image„USS Kearsarge“ (вдясно) и „USS Arlington“ са насочени към Flottenverband на US-Navy, der Mittwochvormittag den Fehmarnbelt in Richtung Westen passierte. © Ролф Дънкел

Am Donnerstagmorgen passierte ein Flottenverband der US-Navy Fehmarn. Die „USS Kearsarge“ als Flaggschiff war dabei das grцЯte Kriegsschiff.

  • Russische Atom-U-Boote sowie NATO-Verbдnde im Fehmarnbelt.
  • Schiffe wieder Richtung Westen unterwegs.
  • 40 Hubschrauber und Kampfflugzeuge an Bord.

Fehmarn – Spдtestens mit dem russischen Angriffskrieg auf die Ukraine, der im Februar started, sowie der dadurch bedingten sicherheitspolitischen Zeitenwende mit den NATO-Beitrittsgesuchen Finnlands und Schwedens ist die Ostsee zu einem Aufmarschgebiet der Seestreitkrдfte Russlands und der NATO geworden. Das lдsst sich gut an der steigenden Zahl der Kriegsschiffe festmachen, die in den vergangenen Monaten den Fehmarnbelt passiert haben. Das gilt fьr russische Atom-U-Boote ebenso wie fьr NATO-Verbдnde. Am Donnerstagmorgen passierte ein Flottenverband der US-Navy Fehmarn.

GroЯer Flottenverband der US-Navy passiert Fehmarnbelt

Флот на Фемарн USS Kearsarge USS Arlington

„USS Kearsarge“ (вдясно) и „USS Arlington“ бяха част от конвоя на американския флот, който премина на запад през Fehmarn Belt в сряда сутринта. © Rolf Dunkel
В четвъртък сутринта част от флота на американския флот премина през Фемарн. „USS Kearsarge“ като флагман беше най-големият военен кораб.

Руски атомни подводници, както и формирования на НАТО в пояса на Фемарн.
Корабите отново се насочват на запад.

40 хеликоптера и бойни самолети на борда.

Фемарн – Най-късно с руската агресивна война срещу Украйна, която започна през февруари, както и произтичащата от това промяна в политиката за сигурност с молбите за членство в НАТО на Финландия и Швеция, Балтийско море се превърна в зона за разполагане на военноморските сили сили на Русия и НАТО. Това е добре илюстрирано от нарастващия брой военни кораби, които са преминали през пояса на Фемарн през последните месеци. Това се отнася както за руските атомни подводници, така и за формированията на НАТО. В четвъртък сутринта част от флота на ВМС на САЩ премина през Фемарн.

Маневри на НАТО в Балтийско море

Десантният кораб „USS Kearsarge“, придружен от десантните кораби „USS Arlington“ и „USS Gunston Hall“, беше на път на запад в сряда сутринта. Преди това корабите са били част от американски части, участващи в маневри на НАТО, акостират в много пристанища в Германия, Скандинавия и балтийските държави.

Nord Stream AG, собственикът, описа счупванията като „безпрецедентни“. Тръбите не изпомпваха газ за Европа по времето, когато течовете бяха открити на фона на спора за войната на Русия в Украйна.

Матеуш Моравецки, полският министър-председател, каза, че това е „акт на саботаж“, докато неговият датски колега Мете Фредериксен каза, че разглежда течовете като „умишлени действия“, а датският енергиен орган каза, че всяко събитие като това е „изключително рядко“. .

Драматичните газови мехурчета, издигащи се на повърхността на морето, са с диаметър 100 метра и ще продължат да съществуват няколко дни, казаха от властите.

image

Двете тръби бяха повредени близо до датския остров Борнхолм в южната част на Балтийско море.

Кремъл заяви, че не може да изключи саботаж като причина за щетите, като говорителят Дмитрий Песков описа събитията като „много обезпокоителни новини“.

Европейски източник по сигурността каза: „Има някои признаци, че това е умишлено увреждане. Трябва да попитате: Кой би спечелил?“

Установено е, че показанията от близкия сеизмограф, който записва вибрации на повърхността на планетата, показват пикове в моменти, подобни на тези, когато загубите на налягане в тръбите са регистрирани за първи път, според германски геологичен изследователски център.

Прочетете повече:  Как Северен поток 2 е противоречив от самото начало

imageГазът е изтекъл от датски прехващач F-16 близо до остров Борнхолм. Снимка: Датска отбрана

„Без съмнение това бяха експлозии“

Националният сеизмологичен център на Швеция заяви, че неговите станции са регистрирали „мощни подводни взривове“ в района, където са възникнали изтичанията на газ, като последният измерва еквивалента на земетресение с магнитуд 2,3.

Бьорн Лунд, сеизмолог от университета в Упсала, който е част от националната сеизмична мрежа на Швеция, каза пред националната телевизия SVT: „Няма съмнение, че това са били експлозии.“

Той каза, че първият е записан в ранните часове на понеделник югоизточно от Борнхолм. Последният и по-силен взрив в понеделник вечерта беше североизточно от острова и се равняваше на 100 кг динамит.

„Знаем много добре как изглежда един подводен взрив. И така, в този случай няма съмнение, че това не е земетресение“, каза г-н Лунд

ИЗТОЧНИКЧовекът: Джак, Ораж и приятели. писанията на Джак Харт






Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39739617
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031